Sådan Bliver Man En Ultraløber!


15 Aug
15Aug

Velkommen til min blog om ultraløb, som skal være med til at holde min motivation oppe i hele 2019, hvor jeg træner til at blive ultraløber, så jeg kan fuldføre et ultraløb på 100 km i 2020.

Hvad er ultraløb? Et ultraløb er blot en beskrivelse af, at man løber længere end et marathon er. Når man konkurrere i ultraløb starter distancen normalt fra 50 kilometer, og så bliver de længere, og der er flere løb, som er omkring de 200 kilometer. En meget berømt distance er 100 miles altså 160 kilometer.

Mit mål er at løbe en distance på 100 kilometer. Jeg har løbet fire marathoner i mit liv, og tanken om at løbe længere end 42 kilometer er rimelig skræmmende, da jeg som regel er fuldstændig smadret, de gange jeg har løbet et marathon.

Det bliver derfor essentielt at træne min krop op, så den ikke kun er god til at løbe, men jeg skal generelt være mere atletisk, så jeg får en stærkere core, når jeg skal holde mig kørende i en helt dag. 

Til at nå dette mål, har jeg fundet en masse træningsudstyr på https://www.billig-fitness.dk/ -  Det er både vægte, evil wheel, yogamåtter, sjippetov, kettlebell samt noget kosttilskud, som jeg vil bruge til at træne ved siden af mit løb.

  •  Derudover er en foam roller nærmest blevet uundværlig for mig. 

Nå, tilbage til mit spørgsmål om, hvordan man bliver en god ultraløber. Jeg har selvfølgelig ikke det endelige svar, da jeg ikke kan kalde mig ultraløber endnu, men jeg læser en masse bøger om sporten, hvor jeg ligesom mange andre blev inspireret af bestseller bogen Born To Run. 

Senere Hen er jeg blevet meget inspireret af Scott Jurek, som har lavet bogen Eat and Run. Han giver en masse gode råd til, hvordan man bliver en god ultraløber, og der er selvfølgelig tre ting, som for mig at se er essentielle:


  1. Træning

  2. Kost

  3. Mentalitet


De tre ting er nemmere at sige, men de er svære at udøve i praksis. Især når det gælder at træne op til et ultraløb. Derfor er det noget, som jeg har på min to-do liste hver dag, og jeg har ikke råd til mange “cheat-days” på et år, hvor mange ellers kører træninger, hvor de har en snydedag i ugen.

Jeg bliver nødt til at tænke på, hvordan jeg kan blive den bedst mulige ultraløber, og det bliver jeg ikke, hvis jeg ikke kan modstå alle de fristelser som livet byder på. Jeg håber derfor, at folk omkring mig vil støtte op om min passion, og eventuelt læse min blog, så de ikke logger mig i fordærv, som mine gode venner har for vane at gøre.


Jeg glæder mig til kampen mod muren. Tak fordi, at du læste med.


Comments
* The email will not be published on the website.
I BUILT MY SITE FOR FREE USING